Жовківська районна рада

Депутатський корпус обурений скандальним інтерв’ю українського журналіста Дмитра Гордона з міжнародним бойовиком-терористом Ігорем Гіркіним, - заява

Переглядів: 262

Львівська обласна рада прийняла, 2 червня, заяву щодо скандального інтерв’ю українського журналіста Дмитра Гордона з міжнародним бойовиком-терористом Ігорем Гіркіним

«Ми, депутати Львівської обласної ради, глибоко обурені інформаційною подією, котра сталася 19 травня 2020 року і сколихнула українську медіаспільноту та суспільство, зокрема, інтерв’ю, котре взяв український журналіст Дмитро Гордон у російського бойовика-терориста Ігоря Гіркіна.
Нагадаємо, що Ігор Гіркін є саме тією персоною,яка доклала максимум зусиль до незаконного вторгнення військ Російської Федерації на східні терени української держави навесні 2014 року, а також  він суттєво сприяв протиправній анексії українського Криму.Саме ця людина несе повну та беззастережну відповідальність за низку кривавих злочинів проти нашої держави: розстрілукраїнських військовиків, сумнозвісне збиття пасажирського боїнга малайзійських авіаліній, створення незаконних збройних формувань на території України.
Вважаємо, що такий інформаційний акт є черговою ланкою в інформаційній війні, котру здійснює Кремль проти України ось уже сьомий рік поспіль, та покликаний внести черговий розбрат іхаос в українське суспільство. Більше того, ця інформаційна подія мала місце саме в час ушанування жертв депортації кримськотатарського народу сталінським режимом у 1944 році. Цинізм і блюзнірство такого підходу немає жодного виправдання та заслуговує на якнайширше осудження українською владою, суспільством і міжнародною спільнотою.
Також мусимо наголосити на вкрай сумнівній, з моральної точки зору, поведінці громадянина України й начебто журналіста – Дмитра Гордона. Здійснений ним вчинок викликає суттєві сумніви щодо рівня його професійної компетентності та громадянської позиції. Адже розмова з чиненайбільшим ворогом української державності має, безперечно, аморальний характер та, безумовно,мусить знайти відповідну правову оцінку.
Керуючись нормами українського та міжнародного законодавства, а також логікою беззастережного захисту національних інтересів України, депутатський корпус Львівської обласної ради звертається до Генерального прокурора України з вимогою вжити невідкладних заходів, з можливим притягненням до кримінальної відповідальності, щодо юридичної оцінки інформаційного приводу, створеного Дмитром Гордоном як актінформаційно-психологічної диверсії проти української держави; авсі матеріали згаданого інтерв’юрозглядати виключно як доказову базу для майбутнього судового слідства проти Ігоря Гіркіна в Україні та в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Крім того, закликаємо Президента України надати відповідну політичну оцінку цьому ганебному явищу та докласти максимум зусиль для недопущення в майбутньому подібних актів інформаційної агресії»,  - йдеться в заяві.



« повернутися до списку новин