Жовківська районна рада

Новини

 

 

 

Інструменти управління майном громади – посібник від Програма DOBRE

Дата створення: 16:03 25.11.2020, Переглядів: 251

  Раціональний підхід до питань управління майном комунальної власності підсилює спроможність територіальних громад, спрямовує роботу органів місцевого самоврядування на сталий та збалансований розвиток, сприяє підвищенню інвестиційної привабливості, розвитку високоякісних публічних послуг та бізнесу на відповідних територіях.

Староста - хто і для кого?

Дата створення: 09:38 25.11.2020, Переглядів: 1000

  Минулого тижня відбулись перші сесії в багатьох радах новоутворених громад. Головним напрямком діяльності органів місцевого самоврядування є забезпечення потреб мешканців всієї громади. І ось тут важливим інструментом забезпечення потреб мешканців населених пунктів громади є забезпечення ефективної діяльності старост.

24 листопада - четверта зустріч робочої групи з обговорення законопроекту “Про місцеве самоврядування в Україні

Дата створення: 09:12 24.11.2020, Переглядів: 200

  У вівторок, 24 листопада, о 14.00 відбудеться четверта зустріч робочої групи з обговорення законопроекту “Про місцеве самоврядування в Україні”. На цій зустрічі продовжиться обговорення Розділу ІІ “Здійснення місцевого самоврядування територіальною громадою” вже з додатковими правками від учасників робочої групи.

У Львівській області 771 нове підтвердження коронавірусу

Дата створення: 09:09 24.11.2020, Переглядів: 260

За попередню добу в області провели 1566 досліджень на коронавірус, з них 771 - позитивне. 336 людей - жителі Львова.

Обговорення на тему «Комунікація і криза: як громадам протистояти викликам і успішно діяти в період кризи» та презентація посібника для громад

Дата створення: 21:41 23.11.2020, Переглядів: 211

  27 листопада об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться обговорення на тему «Комунікація і криза: як громадам протистояти викликам і успішно діяти в період кризи» та презентація однойменного посібника для громад.

Податкова база громад і районів для підготовки бюджетів 2021 року - орієнтир від фінансових експертів

Дата створення: 21:38 23.11.2020, Переглядів: 231

  У вересні цього року Верховна Рада України внесла зміни до Бюджетного кодексу України (№ 907-ІХ) щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи. Тому експерти з фінансових питань звертають увагу на те, що відбулися зміни у структурі бюджетної системи та у повноваженнях органів місцевого самоврядування.

Планування територій громад: що змінює закон 711 - обговорення

Дата створення: 21:36 23.11.2020, Переглядів: 204

  26 листопада о 19:00 в рамках CANactions School Talk відбудеться лекція "SPACES: 711".  711 — це номер Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель", прийнятого 17 червня 2020 року. Він набирає чинності у липні 21 року і суттєво змінює правила планування територій, визначення та зміни цільового призначення земельних ділянок та встановлює нові вимоги щодо примусового відчуження земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності громад. Участь за попередньою реєстрацією: https://bit.ly/3mPgxWx В рамках події мова йтиме про: ключові зміни, які передбачає Закон 711 перспективи, які відкриваються для розвитку та планування територій ОТГ яким чином такий документ як «Концепції узгоджених дій», що розробляються шістьма громадами в рамках програми CANactions School SPACES, посилює та прискорює дію Закону 711 і як саме всі ці документи впливають на життя мешканців/ок українських громад Подія відбудеться за участі розробників/ць Закону 711, експертів/ок у сфері просторового планування та освітньої програми CANactions School SPACES, присвяченій просторовому плануванню для доступності, співробітництва та економічної сталості. 

До Нового року – всього 38 днів! Коли вступить в дію Закон, який потрібен місцевому самоврядуванню «на вчора»?

Дата створення: 21:34 23.11.2020, Переглядів: 211

  Минув тиждень з того дня, як парламент проголосував за проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» (№3651-д). Цей документ вкрай необхідний для того, щоб могли повноцінно запрацювати новообрані органи місцевого самоврядування, головним чином, громад та районів. В ідеалі, цей закон мав би бути прийнятим ще до місцевих виборів, щоб новообрані голови та депутати мали чіткий алгоритм дій в умовах реорганізації місцевих та районних рад. Зрештою, учасники реформи місцевого самоврядування сподівалися, що так воно і буде, бо Уряд ще у червні направив проект закону на розгляд Верховної Ради України. Далі були сподівання, що документ з’явиться на початку листопада, і бодай два місяці, щоб підготуватися до роботи в нових умовах, у місцевого самоврядування буде.