Жовківська районна рада

Новини

 

 

 

19 листопада - третя зустріч робочої групи з обговорення законопроєкту “Про місцеве самоврядування в Україні

Дата створення: 09:11 19.11.2020, Переглядів: 237

  У четвер, 19 листопада, о 16.00 відбудеться третя зустріч робочої групи з обговорення законопроєкту “Про місцеве самоврядування в Україні”. На цій зустрічі буде обговорюватися Розділ 1.1 “Сталий розвиток громад” запропонований до включення в законопроєкт депутатами.

Всеукраїнська асоціація громад розпочинає другий етап свого реформування

Дата створення: 08:41 19.11.2020, Переглядів: 260

  Всеукраїнська асоціація громад розпочинає другий етап свого реформування – відповідну Концепцію затвердили Загальні збори уповноважених делегованих представників членів ВАГ, які відбулися  16 листопада 2020 року.

Зареєстровано законопроект №4382 щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану

Дата створення: 08:38 19.11.2020, Переглядів: 223

  У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад» (№4382)

Обговорення законопроекту «Про місцеве самоврядування в Україні» – результати другої зустрічі

Дата створення: 10:17 18.11.2020, Переглядів: 234

  Тривають зустрічі народних депутатів, урядовців, експертів та представників місцевого самоврядування з обговорення законопроєкту “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Верховна Рада прийняла законопроект 3651-д в цілому

Дата створення: 10:08 18.11.2020, Переглядів: 216

  17 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д.

Кабмін затвердив постанову про передачу земель громадам

Дата створення: 10:00 18.11.2020, Переглядів: 210

  16 листопада 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення територіальним громадам нашої держави: https://bitly.su/6w2y4Z9

У стаціонарах області лікують 1924 пацієнтів із Covid-19

Дата створення: 09:50 18.11.2020, Переглядів: 204

 

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій».

Дата створення: 16:48 17.11.2020, Переглядів: 282

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій».   Мета документа — урегулювати окремі питання організації та діяльності органів місцевого самоврядування й районних державних адміністрацій у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України. У законопроєкті передбачається внесення змін до Законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про Кабінет Міністрів України», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань». Зокрема, положеннями вказаного законопроєкту пропонується врегулювати питання: закінчення повноважень сільських, селищних, міських голів, сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, районних рад у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України; реорганізації сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, районних рад як юридичних осіб публічного права, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України; правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків територіальних громад, території яких були внесені до територій територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України; правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних рад, які представляли спільні інтереси територіальних громад ліквідованих районів; продовження до закінчення бюджетного періоду виконання бюджетів територіальних громад, ухвалених до затвердження Кабінетом Міністрів України територій територіальних громад у регіонах України, та бюджетів районів, які ліквідовані Верховною Радою України; утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України; особливостей державної реєстрації щодо органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій як юридичних осіб публічного права, у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України. Докладніше — https://bit.ly/36MBTNN

Засідання оргкомітету

Дата створення: 15:12 17.11.2020, Переглядів: 222